Flot og skinnende gulv igen med en gulvafslibning

04 september 2019 Astrid Pedersen
Flot og skinnende gulv igen med en gulvafslibning

Hvis dit gamle trægulv gennem årene er gået fra smukt og lyst til gråligt, mat og flosset i overfladen, er det sandsynligvis blivet så slidt, at det ikke kan blive pænt ved almindelig gulvvask. Pletter, slidspor og misfarvninger sidder fast – og måske er gulvet endda begyndt at danne splinter.

Hvordan bliver mit trægulv flot igen?

En grundig gulvafslibning kan gøre en kæmpe forskel for dit triste trægulv. Den største del af slitagen sidder nemlig i træværkets overflade i form af pletter fra spildte væsker, misfarvede plamager fra solfalming, slidspor fra nedtrådt støv samt mindre ridser og småskrammer. En gulvafslibning kan på ganske kort tid – og på skånsom vis – udlige de overfladiske ridser og skrammer, og på same tid komme de skæmmende skønhedspletter til livs. Resultatet er et ensartet trægulv, som er flere toner lysere, og som med den rette efterbehandling vil kunne holde sig smukt og lækkert i flere år.

Hvorfor skal jeg lade mit gulv afslibe af en professionel gulvmand?

Der er for så vidt intet i vejen for, at du selv foretager såvel gulvafslibning som efterbehandling. Du skal blot være forberedt på såvel besvær som udgifter i forbindelse hermed. Blandt andet skal du selv ud og leje en maskine til gulvafslibning, og selv forestå indkøb af udstyr og materialer i forbindelse med gulvafslibning og efterbehandling af trægulvet.

Hvis du vælger at overlade opgaven til en faglært håndværker, er du for det første sikret det bedst mulige resultat, og for det andet fri for besværet. Din gulvmand kan på baggrund af sin ekspertise og erfaring samt gulvets tilstand og beskaffenhed med stor præcision vurdere, hvor meget der skal slibes af overfladen, og hvilken behandling som i øvrigt tjener gulvet bedst. Og du får den mest optimale vejledning i forhold til pleje og vedligeholdelse af dit nyslebne trægulv.

Du kan finde din professionelle gulvmand hos http://jigulvservice.dk/ 

Flere Nyheder