En slagter skal huske at have orden i sagerne

En slagter skal huske at have orden i sagerne

Når det kommer til det med fødevarer herhjemme i Danmark, så er der mange strikse lovkrav om den slags, og det er kun til fordel for os som forbrugere, hvilket er med til at sikre, at vi har en høj levestandard.

Dette gælder i den forbindelse med udskænkningssteder, restauranter og steder, der sælger fødevarer enten til andre firmaer eller direkte til private kunder.

Hvis man bare er en privat person, der giver en håndfuld frugter væk fra haven eller krydderier fra urtehaven, så foregår det på egne betingelser, så længe der ikke er tale om en forretningsudveksling.

Men for at dykke ned i noget konkret, så lad os sige, man er slagter i aars.

Det kan være, man har åbnet sin egen slagterbutik, man har skiftet erhverv fra noget andet, eller at den her slagterforretning er gået i arv fra generation til generation, som man agter at vedligeholde og køre videre.

Hvis man er garvet i gamet, så vil man som slagter nikke genkendende til, at der er kommet mange flere bestemmelser på diverse områder, og et af dem er blandt andet, når der er fokus på håndteringen og opbevaringen af slagterivarerne.

Dette gælder både, når man får større kød hjem, der skal fordeles, skæres og måske laves om til hele retter, men også når man har det stående i udstillingsmontren, som kunderne kan se i selve salgsbutikken, der oftest ligger i forlængelse af der, hvor kødet bliver opbevaret og forberedt.

Kødet skal ligge for sig, mens andre madvarer skal separeres fra dette. Det skal hele tiden være opbevaret under en bestemt temperatur, og så skal det bortskaffes indenfor en bestemt periode, hvis det ikke er blevet solgt.

Fødevarestyrelsen kan komme på uanmeldt besøg for at tjekke op på, at man som slagter har styr på alle disse ting, for hvis ikke der er orden i det, kan man risikere, at stedet bliver lukket ned på stedet.